Boordevol Reis en vakantie inspiratie

Nashville – Hoofdstad van de countrymuziek

Nashville – Hoofdstad van de countrymuziek

Zeg je countrymuziek, dan denk je direct aan Nashville: de hoofdstad van de countrymuziek. Nashville heeft echter meer te bieden dan muziek alleen. Ook de toerist met andere interesses kan zijn hart ophalen in Nashville, al kan je als bezoeker niet om de invloed van de muziek in dit gebied heen. Countrymuziek is nu eenmaal hetgeen dat Nashville groot heeft gemaakt.

Nashville: de stad voor de muziekliefhebber

Wie het wil maken als countryzanger, moet naar Nashville. Nashville heeft dan ook veel artiesten groot gemaakt, waaronder Johnny Cash. Nashville ademt gewoonweg countrymuziek, op straat en in de diverse gelegenheden waar muzikanten optreden. Wie zich wil verdiepen in de (muzikale) historie van de hoofdstad, kan een bezoek brengen aan de vele musea die Nashville telt. Daarnaast is het aan te raden om de stad te verkennen met een gids, zo kom je allerlei bijzondere aspecten van de (muzikale) historie van Nasville te weten.

Nashville: meer dan muziek alleen

Wil je even iets ander dan countrymuziek? Nashville kent ook diverse historische monumenten die een bezoek waard zijn. Kinderen kunnen zich prima vermaken in het Adventure Science Center. Dit centrum heeft een educatief programma waarbij zij interactief over de ruimte leren. Een andere attractie waar je naartoe kunt gaan met kinderen is de plaatselijke dierentuin. Heb je kinderen die graag actief bezig zijn? Dan moet je zeker naar Treetop Adventure Park, waar zij naar hartenlust kunnen klimmen en klauteren.

Nashville winkelstad

Heb je zin om een dagje te shoppen? Nashville is een ideale winkelstad! Er zijn kleine winkeltjes te vinden waar je bijzondere items op de kop kunt tikken. Je kunt echter ook de grotere winkelcentra bezoeken waar je alle bekende ketens vertegenwoordigd zult zien. In een stad als Nashville zal het je niet verbazen dat er ook veel muziekwinkels zijn. Of je nu op zoek bent naar klassiekers of naar het werk van moderne muzikanten: Nashville zal je zeker niet teleurstellen. Ook als je op zoek bent naar een muziekinstrument, ben je in Nashville aan het juiste adres.