Boordevol Reis en vakantie inspiratie

Motorrijden in de Eifel: rijplezier net over de Duitse grens

Motorrijden in de Eifel: rijplezier net over de Duitse grens

Wil je er een paar dagen op uit met de motor? Net over de Duitse grens vind je de Eifel, een gebied met mooie wegen, goede accommodaties en prachtige routes door de bergen waar menig motorliefhebber zijn hart kan ophalen.

De routes zijn gevarieerd, en of je nu met een groep bent of alleen: in dit gebied heb je de weg grotendeels voor jezelf. Als je logeert in één van de speciale motorhotels ontmoet je bovendien veel andere motorrijders en krijg je leuke tips over nieuwe routes.

Routes langs kraters en bossen

Of je nu een dagje of meerdere dagen gaat motorrijden in de Eifel, er zijn diverse routes die je kunt rijden. De routes zijn allemaal langer dan tweehonderd kilometer en zijn heel gevarieerd waardoor je gerust meerdere routes kunt rijden. De langste route is die in het zuidelijke gebied van de Eifel, waar je maar liefst 271 kilometer aan bochten, bergen en heuvels hebt en ondertussen prachtig uitzicht hebt.

De Vulkaaneifel-route is 205 kilometer lang en laat je rijden langs kratermeren, bossen, over bergen en heuvels. Deze ruige natuur is geliefd bij veel motorrijders.

Aanbod van hotels in de buurt

Ook de Nürburgring is populair. Dit circuit is een perfect begin voor een prachtige motortocht van 252 kilometer langs de Moezel en mooie wijngebieden. In het noorden van het gebied heb je een schitterende omgeving en rijdt je langs het Nationaal Park Eifel en leuke stadjes waar je een stop kunt maken. Je kunt ook op eigen initiatief gaan rijden en af wijken van de routes.

Zorg wel dat je GPS werkt zodat je je weg naar je hotel altijd weer terug vindt. Het aanbod van hotels en accommodaties in de Eifel is enorm. Deze hotels kunnen je verzekeren van een veilige stalling voor je motor en bieden tal van andere handige faciliteiten aan die je als motorrijder goed kunt gebruiken.