Boordevol Reis en vakantie inspiratie

Veelzijdig Cuba: cocktails, muziek en dans

Veelzijdig Cuba: cocktails, muziek en dans

Op zoek naar een vakantiebestemming met de ideale mix van cultuur, natuur, strand en heerlijke drankjes? Het authentieke Cuba is de perfecte bestemming om even helemaal af te stappen van het Westerse bestaan. In Cuba lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. Er rijden oude auto’s, je zult er niet zo snel fastfoodketens tegenkomen en nog belangrijker: het land ademt dans, muziek en heerlijke drankjes. Geniet van een cocktail in Cuba en ontdek dit eigenzinnige land vanaf een terras in hoofdstad Havana of in het romantische Trinidad.

Havana en Trinidad

Cuba bestaat uit vierduizend eilandjes en heeft een aantal grote steden die zeker het bezoeken waard zijn. Havana is de absolute must voor iedereen die op vakantie gaat naar Cuba. De stad bruist van historie, kunst, architectuur en musea. Op de boulevard vind je veel barretjes waar je kunt genieten van de lekkerste cocktails. De mojito vind zijn oorsprong in Cuba en zo lekker als hier zul je hem nooit meer proeven. Trinidad is de meest kleurrijke en veelzijdige stad van het land en staat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Dwaal een dagje rond door deze stad en ontdek op iedere hoek van de straat weer iets nieuws.

Cocktails in Santiago de Cuba

Je kunt ook heerlijke genieten van een cocktail in Varadero, de bekendste badplaats in het Caraïbisch gebied. Varadero is de ideale vakantieplek voor zonaanbidders en watersportliefhebbers met het helderblauwe water en het fijne witte zand. ’s Avonds kun je genieten van liveconcerten met salsamuziek. Ook in Santiago de Cuba kun je genieten van de cultuur met een Cubaanse sigaar en lekkere drankjes. De straten vullen zich met muziek maar er zijn ook muziekhuizen zoals Casa de la Trova waar elke avond bands en dansers optreden. Deze muziekhuizen zijn erg toeristisch en kun je bijvoorbeeld ook vinden in Trinidad.