Boordevol Reis en vakantie inspiratie

Fiets over de Golden Gate Bridge

Fiets over de Golden Gate Bridge

Fietsen over de Golden Gate Bridge is een unieke ervaring die je zeker niet mag missen wanneer je een bezoek brengt aan San Francisco. Deze brug die een verbinding legt tussen het schiereiland en San Fransisco, wordt ook wel een van de moderne wereldwonderen genoemd. De fietstocht van bijna 3 kilometer is een echte aanrader!

Op de fiets over de Golden Gate Bridge

Op Fisherman’s Wharf kan je fietsen huren waarmee je de hele dag kunt toeren in San Francisco. Het is een aanrader om hierbij te kiezen voor een fietsroute over de Golden Gate Bridge. Je kunt dit alleen doen of in een groep onder leiding van een gids. Eenmaal op de Golden Gate Bridge fiets je soms letterlijk met je hoofd door de wolken. Een unieke ervaring die je niet mag missen! Aan de overkant van de brug is een wandeling naar Battery Spencer een aanrader. Vanaf dit punt heb je een prachtig uitzicht op de Golden Gate Bridge en de skyline van San Francisco. Het eerste plaatsje dat je tegenkomt is Sausalito. Van hieruit vertrekt ook de ferry terug naar San Francisco. In Sausalito kun je genieten van de authentieke huisjes, plaatselijke horeca en winkeltjes. De ferry brengt jou en je fiets weer terug naar Fisherman’s Wharf. Vanuit de veerpunt heb je een prachtig uitzicht op de Golden Gate Bridge en de skyline van San Francisco. Bovendien kan je vanaf het water Alcatraz zien liggen.

Fietsen over de Golden Gate Bridge

Houd er rekening mee dat wij Nederlanders het gewend zijn om te fietsen, maar veel andere toeristen niet. Het komt dan ook vaak voor dat andere fietsers zich niet aan de voor ons zo basale regels houden. Bovendien moet je er in Amerika rekening mee houden dat het dragen van een helm verplicht is bij het fietsen. Daarnaast moet je je goed kleden voordat je op de fiets stapt. Zelfs tijdens een schitterende zomerdag kan er een frisse wind waaien op de brug. Fietsen over de Golden Gate Bridge is niet alleen voor de jonge sportievelingen weggelegd, er zijn ook elektrische fietsen te huur bij Fisherman’s Wharf.