Boordevol Reis en vakantie inspiratie

Bezoek de Sagrada Familia in bruisend Barcelona

Bezoek de Sagrada Familia in bruisend Barcelona

Ga je naar Barcelona? Bezoek de Sagrada Familia en ontdek de rijke geschiedenis van dit meesterwerk. Jaarlijks bezoeken miljoenen mensen deze kerk en dat is niet voor niks. Zowel aan de buiten- als de binnenkant is de Sagrada Familia een schitterend meesterwerk. Op de buitenmuren staan scenes uit de Bijbel en het leven van Christus. In de kerk staan hoge zuilen die samen met het gebruik van kleuren een adembenemend beeld geven. Vaak staan er lange wachtrijen voor de Sagrada Familia, maar dit kun je voorkomen door van te voren online tickets te boeken. Wanneer je langer in Barcelona verblijft kun je ook een Barcelona Pass aanschaffen, waarmee je toegang hebt tot meerdere toeristische attracties in de stad.

Tour in de torens

Tijdens de tour duik je in de geschiedenis van de kerk en kun je kiezen uit een rondleiding met of zonder gids door de kerk, maar je kunt een combinatieticket boeken waarmee je ook de torens gaat bezichtigen. De tour in de kerk kun je volgen met of zonder audiogids. De audiogids is beschikbaar in veel verschillende talen zoals Engels, Frans en Duits, maar niet in het Nederlands. Kinderen onder de elf hebben gratis toegang en ook mindervaliden hoeven geen entree te betalen. Ook studenten krijgen korting op de toegang.

Ontwerp en bouw

Voluit heet de kerk Basilica i Temple Expiatori de la Sagrada Familia, maar het word afgekort met Sagrada Familia. De basiliek werd ontworpen door Antoni Gaudí, de Catalaanse architect die verantwoordelijk is voor het ontwerp van meerdere gebouwen en objecten in de stad Barcelona. De kerk is het laatste en tevens bekendste ontwerp van de architect. Aan deze wereldberoemde basiliek wordt nog steeds gebouwd. De bouw begon in 1882 maar werd ook een tijd stopgezet vanwege de Spaanse Burgeroorlog en is ook vandaag de dag nog in volle gang. De bouw is afhankelijk van giften die bezoekers aan de kerk geven.