Boordevol Reis en vakantie inspiratie

Stedentrip naar Dubai: parel van de Arabische Golf

Stedentrip naar Dubai: parel van de Arabische Golf

Steeds meer mensen gaan op vakantie naar Dubai, de bruisende hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. En terecht, want deze parel van de Arabische Golf is de afgelopen jaren enorm ontwikkelt en biedt een complete vakantie.

Je kunt tijdens je stedentrip terecht voor de winkelervaring van je leven, maar ook voor zon, zee strand én cultuur. Behalve de bizarre wolkenkrabbers en hoge gebouwen heeft de stad ook een rijke geschiedenis en prachtige architectuur die door de hele stad te ontdekken is.

Voordelig en modern


Vanaf Amsterdam Schiphol vlieg je in 6,5 uur naar het exotische Dubai. In Dubai is niets te gek. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is de stad niet duur, maar juist voordelig. Dit komt door het milde belastingklimaat, waardoor je al snel minder betaalt. In Dubai betaal je met dirhams. De stad heeft meerdere grote shoppingmalls zoals de Mall of the Emirates, die op een gunstige locatie naast de snelweg en het metrostation ligt. Bij deze malls kun je terecht voor internationale modeketens en eten en drinken. Maar in het oudere gedeelte van de stad scoor je souvenirs, bekende Arabische kleding, kruiden, wierook en andere typische Arabische producten.

Activiteiten en bezienswaardigheden

Naast heerlijke stranden en grote winkelcentra kun je nog veel meer doen op je stedentrip. Je kunt overal snel komen met het openbaar vervoer. Zo kun je naar de Burj Khalifa, de hoogste toren ter wereld, voor een schitterend uitzicht. Een ander uniek uitkijkpunt is de Dubai Frame: vanaf 150 meter hoogte krijg je een 360 uitzicht over heel Dubai. In de chique wijk Jumeirah vind je de mooiste stranden maar ook de prachtige Jumeirah moskee waar iedere dag gratis rondleidingen zijn, behalve op vrijdag. Vlakbij het beroemde palmeiland Palm Jumeirah staat Skydive Dubai, waar je op een unieke locatie kunt parachutespringen voor een schitterend uitzicht. Je hebt ook de mogelijkheid om een woestijnsafari te maken.