Boordevol Reis en vakantie inspiratie

Maak een ritje in de metro van Londen

Maak een ritje in de metro van Londen

Vrijwel elke bezienswaardigheid in Londen is eenvoudig te bereiken met de metro. Een dagje Londen komt daarom het best tot zijn recht door gebruik te maken van de London Underground. Met 275 metrostations is er altijd een bezienswaardigheid binnen loopafstand.

Of je nu de Big Ben wilt zien, Buckingham Palace of de London Bridge: maak een ritje in de metro van Londen en je ziet het allemaal op dezelfde dag.

De metro van Londen

Londen heeft het meest uitgebreide ondergrondse netwerk ter wereld. Met bijna 500 kilometer spoor rijdt de metro naar 275 verschillende metrostations. Er zijn 12 verschillende lijnen met ieder een eigen naam. De lijnen zijn eenvoudig te herkennen aan de kleur die zij dragen.

Londen is opgedeeld in 6 travel zones. Als je een dagje naar Londen gaat, zal je voornamelijk gebruikmaken van zone 1. Zone 1 is het centrum van Londen waar de meeste bezienswaardigheden te vinden zijn. Je kunt je route eenvoudig bepalen met een tube map.

Oyster Card en London Travel Card

Als je een dagje gaat reizen met de metro, kun je gebruikmaken van een Oyster Card. Deze kaart werkt hetzelfde als de ov-chipkaart: je zet een saldo op de kaart en kunt vervolgens reizen zonder losse kaartjes te hoeven kopen.

Je kunt echter voordeliger uit zijn met een London Travel Card. Met deze kaart kun je een bepaald aantal dagen (1 of 7 dagen) onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer in Londen. Je kunt deze kaarten van tevoren in Nederland aanschaffen.

Reizen met de metro in Londen

De metro is de makkelijkste manier om Londen een dagje te verkennen. De metro is echter niet alleen populair bij toeristen, de inwoners van Londen maken ook veel gebruik van de tube. Je kunt daarom het reizen tijdens de spits het best zoveel mogelijk vermijden.

Is de metro te vol? Geen nood. Elke tien minuten vertrekt er een nieuwe metro, dus je hoeft nooit lang te wachten op de volgende. Maak een ritje in de metro van Londen: de snelste en goedkoopste manier van reizen binnen de hoofdstad van Groot-Brittannië.