Boordevol Reis en vakantie inspiratie

Route 66 – Legendarische route door Amerika

Route 66 – Legendarische route door Amerika

Via de legendarische highway Route 66 doorkruis je Amerika van het oosten naar het westen. De weg is niet meer operationeel zoals vroeger, maar roept nog steeds nostalgische gevoelens op bij zowel Amerikanen als toeristen. Route 66 is dan ook nog steeds een populaire bestemming voor rondreizen.

Over Route 66

Route 66 staat voor veel Amerikanen symbool voor de jaren 30 tot en met 70 van de 20e eeuw. Deze periode kenmerkt de opkomst van de auto en de mogelijkheden die deze uitvinding bood. Route 66 is een grote inspiratiebron geweest voor verschillende schrijvers en muzikanten. In de jaren 80 is deze snelweg officieel opgeheven. Wie nu de legendarische route door Amerika af wil leggen, maakt gebruik van verschillende wegen om van Chicago naar Los Angeles te reizen. Om van het oosten naar het westen van Amerika te reizen, moet je acht verschillende staten doorkruisen.

Bezienswaardigheden op de route

Wanneer je de legendarische route door Amerika volgt, kom je langs verschillende bezienswaardigheden. Een hoogtepunt van de reis is zeker een bezoek aan de Grand Canyon. Deze kloof van 435 meter lang is een indrukwekkend natuurfenomeen met een schitterend uitzicht. Route 66 komt ook langs Las Vegas, de place to be om je geluk te beproeven in een van de diverse casino’s. Langs de route vind je ook tal van musea, dierentuinen, authentieke plaatsen en prachtige natuurgebieden die de reis over deze nostalgische route zeker de moeite waard maken.

Rondreis Route 66

Je kunt na aankomst in Chicago een auto huren en de Route 66 zelf volgen en ervaren. Voor wie zelf zijn tijd in wil delen en liever niet in een groep reist, is dat een ideale manier van reizen. Je kunt echter ook kiezen voor een rondreis. Op die manier weet je zeker dat alle aspecten van de reis geregeld zijn en dat je de belangrijkste bezienswaardigheden aan de Route 66 zal bezoeken.