Boordevol Reis en vakantie inspiratie

Backpacken in Australië? Hier moet je op letten

Backpacken in Australië? Hier moet je op letten

Ben je klaar met je studie en denk je erover om te gaan backpacken? Geen backpackbestemming is zo populair als Australië vanwege de toegankelijkheid qua mensen en de taal. Waar moet je op letten als je naar de andere kant van de wereld vertrekt? Hoe lang ga je, ga je alleen of samen met iemand, hoeveel geld heb je nodig en wat kun je allemaal doen tijdens zo’n trip naar Down Under? Backpacken in Australië levert je behalve gave ervaringen en nieuwe inzichten ook nieuwe vriendschappen voor het leven op. Als je alleen gaat zal je sneller in contact komen met andere backpackers, die ook vaak alleen aan de reis zijn begonnen, maar samen met vrienden beleef je ook een unieke reis.

Budget en overnachtingen

Als eerst is het belangrijk om te kijken hoelang je gaat backpacken. Hier kun je gelijk je budget op afstemmen. Sommigen gaan enkele weken en hebben al het geld hiervoor gespaard. Je kunt ook enkele maanden gaan en naast een goede basis ook ter plekke extra geld verdienen met een baantje in de horeca. Daarnaast moet je goed weten waar je heengaat en welke plekken je zeker wilt bezoeken. Je kunt beginnen in Sidney en vanaf daar rondreizen langs de kust of juist door het midden van Australië. De meeste kosten zul je kwijt zijn aan de overnachtingen in hostels.

De veelzijdigheid van Australië

Tijdens het backpacken zul je veel andere backpackers ontmoeten. Samen kunnen jullie besparen door bepaalde kosten te delen. Tijdens deze rondreis door Australië ontmoet je in de diverse hostels vaak nieuwe mensen, maak je vrienden en bezoek je samen gave plekken als Sydney, Bondi Beach, Melbourne, Perth of Cairns en kom via excursies op unieke plaatsen. Je kunt surflessen nemen en de lokale bevolking leren kennen. Veel mensen gingen je al voor en zijn alleen maar positief over backpacken in Australië. Het belangrijkste is om jezelf goed voor te bereiden zodat je niet voor verrassingen komt te staan.