Boordevol Reis en vakantie inspiratie

Op wijnvakantie tussen Duitse, Franse en Spaanse wijngaarden

Op wijnvakantie tussen Duitse, Franse en Spaanse wijngaarden

Op wijnvakantie tussen Duitse, Franse en Spaanse wijngaarden

Volledig genieten in de zomer? Ga op wijnvakantie! En dat kan niet alleen in Europa, maar ook in Afrika, Amerika en Australië. Voor echte wijnliefhebbers is een zomerse wijntrip een echte must. Boek een hotel of appartement in een van de bekende gebieden en geniet tussen de Franse wijngaarden, gezellige Italiaanse wijnbarretjes of luxe Duitse wijnhuizen en ontdek de meest heerlijke wijnen in Spanje en Portugal. Je kunt naast spontane proeverijen ook op interessante excursies gaan waar je nieuwe wijnen kunt ontdekken. Wil je niet te ver reizen? Je kunt ook op wijnvakantie in eigen land!

Moezel, Bordeaux en Toscane

In Europa zijn enkele gebieden die iedere wijnliefhebber een keer bezocht moet hebben. Zo heeft Duitsland de Moezel: een bekend wijngebied waar heerlijke witte wijnen worden gemaakt van verschillende druiven, zoals Riesling en Chardonnay. Je kunt een reisarrangement boeken naar de Moezel voor de complete wijnervaring maar ook op eigen initiatief langs wijngaarden gaan. Wie wijn zegt, zegt Frankrijk. Eén van de vele wijngebieden waar je heen kunt gaan is Bordeaux: het walhalla voor wijnliefhebbers met meerdere wijnroutes die je kunt uitkiezen op gebied, druif- en wijnsoort. Italiaanse kwaliteitswijnen zijn veelal afkomstig uit Toscane, een prachtig gebied waar je kunt overnachten in een appartement tussen de wijnranken.

Over de Europese grens

Voor wie het wat verder wil zoeken is Europa zeker niet de grens. Ook in landen als Zuid-Afrika kun je heerlijk genieten van een wijnvakantie. Het ideale klimaat dat hier heerst leent zich goed voor de wijnproductie. Ontdek het zelf en bezoek de provincie West-Kaap, waar de Stellenbosch wijnroute loopt. Hier kun je bij veel wijnboeren langsgaan om te proeven of uitgebreid genieten in één van de wijnhuizen. Een andere interessante optie voor een wijnvakantie ligt in Zuid-Amerika. Chili produceert echte kwaliteitswijnen maar ook Argentinië is zeer geschikt voor een wijntrip.