Boordevol Reis en vakantie inspiratie

Taj Mahal - een van de nieuwe wereldwonderen

Taj Mahal - een van de nieuwe wereldwonderen

De Taj Mahal is een zeer imposant gebouw dat wordt gerekend tot een van de nieuwe wereldwonderen. Wanneer je naar India reist, is een bezoek aan de Taj Mahal eerder regel dan uitzondering. Dit monument is zo indrukwekkend dat je deze met eigen ogen gezien moet hebben.

Over de Taj Mahal

De Taj Mahal is eigenlijk een grafmonument. De Mongoolse heerser Shah Jahan gaf in de 17e eeuw de opdracht tot de bouw van de Taj Mahal als grafmonument voor zijn vrouw Mumtaz Mahal. Na het overlijden van de heerser zelf, werd ook zijn lichaam in de tombe van de Taj Mahal bijgezet. Met de Taj Mahal en de uitgebreide tuin wilde de heerser een stukje hemels paradijs op aarde realiseren. De grootsheid van het gebouw en de rijke details hadden ook tot doel de status en de rijkdom van de heerser te benadrukken.

De architectuur

De Taj Mahal staat op een platform en niet in het midden van de paradijselijke tuin zoals in die tijd gebruikelijk was. De Taj Mahal bestaat uit het mausoleum, vier minaretten, een moskee en een gastenverblijf. Het mausoleum is rijkelijk versierd met fragmenten uit de Koran. Zowel het gebouw als de tuin worden gekenmerkt door een tot in perfectie doorgevoerde symmetrie. In de loop der jaren is de Taj Mahal symbool komen te staan voor India, dit zorgde ervoor dat het tegenwoordig een populaire trekpleister is.

De Taj Mahal bezoeken

Naast het feit dat de Taj Mahal een prachtig vormgegeven gebouw is, is het ook het romantische verhaal achter dit mausoleum dat veel toeristen aanspreekt. Jaarlijks trekt de Taj Mahal dan ook circa 7 miljoen bezoekers. Er gelden strenge veiligheidsregels wanneer je dit mausoleum wilt bezoeken. Op vrijdag is de Taj Mahal gesloten voor publiek. De entreeprijs is relatief hoog, maar dat vergeet je al snel wanneer je de binnen bent. Een bezoek aan de Taj Mahal is zo indrukwekkend, dat mag je zeker niet missen.