Boordevol Reis en vakantie inspiratie

Bezoek de Eiffeltoren

Bezoek de Eiffeltoren

Wanneer je een stedentrip boekt naar Parijs, mag een bezoek aan de Eiffeltoren zeker niet ontbreken. De Eiffeltoren is misschien wel het meest bekende monument ter wereld en wordt beschouwd als één van de wereldwonderen van onze tijd.

Niet alleen de toren zelf is indrukwekkend, wie zich op de Eiffeltoren begeeft kan ook genieten van een adembenemend uitzicht over de hoofdstad van Frankrijk.

Over de Eiffeltoren

De Eiffeltoren werd aan het einde van de 19e eeuw in opdracht van Gustave Eiffel ontworpen. De toren zou dienst doen als toegangspoort voor de wereldtentoonstelling die in 1889 in Parijs plaatsvond.

Volgens het oorspronkelijke plan zou de Eiffeltoren na verloop van tijd gesloopt worden. Toen de toren echter uitermate handig bleek voor communicatiedoeleinden, bleef de Eiffeltoren gespaard. De 324 meter hoge toren is nu de belangrijkste trekpleister van Frankrijk. Jaarlijks bezoeken miljoenen mensen de Eiffeltoren.

Een bezoek aan de Eiffeltoren

De Eiffeltoren is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. Als je metrolijn 6 neemt stap je uit bij station Bir-Hakeim, met RER-lijn C kies je station Champs de Mars : Tour Eiffel als eindbestemming. De Eiffeltoren bevindt zich vanaf deze stations op loopafstand. Je kunt kiezen of je de eerste en tweede verdieping van de Eiffeltoren wilt bereiken via de trap of met de lift.

De nok van de toren is alleen toegankelijk met de lift. De prijs van een ticket is afhankelijk van je leeftijd en je keuze voor de trap of de lift. Voor het bezoeken van de derde etage betaal je een extra toeslag.

In de Eiffeltoren

Op de eerste verdieping is een overzichtstentoonstelling te zien over de bouw van de Eiffeltoren. Vanaf de tweede verdieping heb je het beste uitzicht over de stad. Niet alleen de imposante bezienswaardigheden zijn de zien, maar ook de kleinere monumenten. Het verste uitzicht heb je vanaf de derde verdieping. Door de hoogte is het uitzicht echter minder gedetailleerd dan op de tweede verdieping.

Bezoek de Eiffeltoren en je zal zeker niet teleurgesteld worden. De Eiffeltoren bewaarheid al je verwachtingen van dit schitterende symbool van Frankrijk.