Boordevol Reis en vakantie inspiratie

Tower Bridge – De bekendste brug van Londen

Tower Bridge – De bekendste brug van Londen

Londen kent vele bruggen, maar de Tower Bridge is verreweg de bekendste. Deze brug over de rivier de Theems heeft niet alleen een praktische functie. In de loop der jaren is de Tower Bridge een bezienswaardigheid op zichzelf geworden. Een bezoek aan de Tower Bridge mag dan ook zeker niet ontbreken tijdens een stedentrip naar Londen.

Over de Tower Bridge

De Towers Bridge bestaat uit twee torens met daartussen een brug die geopend kan worden om de schepen die over de Theems varen doorgang te bieden. Tussen de torens en de oevers bevinden zich hangbruggen. Zo’n 42 meter boven water bevinden zich nog eens twee loopbruggen tussen de torens. Vanaf deze bruggen biedt de Tower Bridge een prachtig uitzicht over de stad. Een gedeelte van de brug is vervangen door glazen panelen zodat het verkeer over de Tower Bridge en de Theems ook via de vloer bewonderd kunnen worden.

Wat is er te doen op de Tower Bridge?

De Tower Bridge biedt een schitterend uitzicht over Londen en een aantal bekende bezienswaardigheden zoals St. Paul’s Cathedral, City Hall, the Tower of London en The Monument. Kinderen kunnen zich uitstekend vermaken in de oude machinekamers van de Tower Bridge. De aanwezige stoommachines worden niet langer meer gebruikt voor het ophalen van de brug, maar worden zeer goed onderhouden. Er zijn voor kinderen diverse educatieve elementen met een grote amusementswaarde. Met regelmaat worden er interessante tentoonstellingen georganiseerd die een bezoek aan de Tower Bridge zeker de moeite waard maken.

Een bezoek aan de Tower Bridge

De Tower Bridge ligt op loopafstand van de metrostations Tower Hill en London Bridge. Deze zijn te bereiken met de metrolijnen District, Circle, Northern en Jubilee. Met de bus kies je voor lijn 15, lijn 42, lijn 78 of lijn 100. Je kunt de tickets vooraf online kopen, of wanneer je de Tower Bridge bezoekt. Een bezoekje aan de Tower Bridge is goed te combineren met een bezoek aan the Tower of Londen en the Monument. The Monument is een monument ter nagedachtenis aan de grote brand in de 17e eeuw. Er zijn ook combinatietickets verkrijgbaar die een bezoek aan deze trekpleisters nog voordeliger maken.