Boordevol Reis en vakantie inspiratie

Bezoek het nieuwe wereldwonder Chichen Itza

Bezoek het nieuwe wereldwonder Chichen Itza

Ben je van plan om een reis te boeken naar het prachtige Mexico? Vergeet dan vooral geen trip naar Chichen Itza te plannen, een oude Mayastad met schitterende bouwwerken uit de negende en tiende eeuw. Deze oude stad ligt op het schiereiland in Yucatán en is zeker het bezoeken waard. Je krijgt hier een uitgebreide tour waarin je meer hoort over de Maya’s, hoe ze hun tijd ver vooruit waren en krijg je een uniek kijkje bij onder meer de trappiramide El Castillo en de Tempel van de Krijgers.

Meer dan alleen een bouwwerk

Vanaf de badplaatsen Tulum, Cancún en Playa del Carmen is het ongeveer twee uur rijden naar Chichen Itza. Chichen Itza wordt sinds 2007 gezien als één van de nieuwe wereldwonderen en staat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Andere wereldwonderen op de lijst zijn het Christusbeeld in Rio de Janeiro en het Colosseum in Rome. De bekendste bezienswaardigheid in Chichen Itza is El Castillo. Deze tempel werd in de negende eeuw gebouwd door de Maya’s voor de god Kukulcán. Het is op het eerste gezicht een mooi bouwwerk, maar je zult merken dat de ongekende kennis van het volk over de natuur en de seizoenen er ook in terugkomt. Dit zie je onder andere in bepaalde symbolen en door de stand van de zon op bijzondere dagen in het jaar.

Zwemmen in de heilige grot

Naast de piramide zijn er nog veel meer bijzondere plekken waar je langs kunt lopen, zoals het Complex van Duizend Zuilen, de Grote Markt en de Tombe van de Hogepriester. Tijdens de rondleiding vertelt de gids je alles over de Maya’s en hun levenswijze. Je kunt kiezen voor een complete dagtour waarbij je een stop maakt bij de Heilige Cenote, een grote grot die er prachtig uitziet maar waar je ook nog eens heerlijk kunt zwemmen: een onvergetelijke ervaring!