Boordevol Reis en vakantie inspiratie

Ga op stedentrip in Amsterdam

Ga op stedentrip in Amsterdam

Amsterdam heeft alles in zich wat een toerist zoekt tijdens een stedentrip. Overdag kun je genieten van de culturele hoogtepunten, deelnemen aan diverse activiteiten of relaxen op een terrasje aan de gracht. ’s Avonds kan de liefhebber zijn hart ophalen in het bruisende nachtleven dat onze hoofdstad te bieden heeft. Speel eens voor toerist in eigen land en ga op stedentrip in Amsterdam.

Amsterdamse grachten

Wie aan Amsterdam denkt, ziet direct de Amsterdamse grachten voor zich met de authentieke grachtenpanden. Vanaf het water heb je een prachtig uitzicht op de herenhuizen uit de Gouden Eeuw. De grachtengordel, zoals deze wijk genoemd wordt, is dan ook niet voor niets opgenomen in de Werelderfgoedlijst. Tijdens een stedentrip naar Amsterdam mag een rondvaart door de grachten dan ook zeker niet ontbreken.

Musea en bezienswaardigheden

In Amsterdam vind je verschillende hoogtepunten uit onze kunstgeschiedenis. Liefhebbers van kunst moeten dan ook zeker afreizen naar het Museumplein waar diverse musea gevestigd zijn. Zo kun je een bezoek brengen aan het Rijksmuseum en de Nachtwacht eindelijk van dichtbij bewonderen. In het Van Gogh Museum hangen vele beroemde werken uit de 19e eeuw van Vincent van Gogh, wiens naam dit museum ook draagt. Wie meer van moderne kunst houdt, moet zeker een bezoek brengen aan het Stedelijk Museum. Andere bezienswaardigheden in Amsterdam zijn De Dam, het Historisch Museum en het Anne Frank Huis.

Amsterdam: meer dan klompen en tulpen alleen

Amsterdam kent heel veel souvenirwinkeltjes waar je typisch Nederlandse souvenirs kunt kopen. Deze souvenirs die vooral aan het beeld dat men in het buitenland van Nederland heeft voldoet en weinig met de werkelijkheid te maken hebben, vormen ook voor Nederlandse toeristen een ludiek cadeau voor het thuisfront. Amsterdam heeft echter meer te bieden dan klompen en tulpen. Amsterdam heeft uitstekende winkelgelegenheden, authentieke en moderne cafés en diverse uitgaansgelegenheden. Bovendien zorgt de centrale ligging van Amsterdam ervoor dat de stad voor iedereen eenvoudig bereikbaar is per auto of met het openbaar vervoer.