Boordevol Reis en vakantie inspiratie

Spot orka's in Nieuw-Zeeland

Spot orka's in Nieuw-Zeeland

Zou je weleens een orka in het echt willen zien? Dan moet je zeker eens op vakantie gaan naar Nieuw-Zeeland! In Nieuw-Zeeland kun je deze en vele andere wilde (zee)dieren spotten. Spot orka’s in Nieuw-Zeeland door hier speciaal een excursie voor te boeken of door te kiezen voor een rondreis waarbij het accent op de natuur van het land ligt.

Wildlife spotten in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is de uitgelezen plek om verschillende wilde dieren te spotten. Op het noordelijke eiland kan je andere dieren zien dan op het zuidelijke eiland. Vanuit Auckland heb je een grote kans op het spotten van dolfijnen, walvissen, zeehonden, bultruggen, pinguins en verschillende soorten zeevogels. Wie orka’s wil spotten kan het beste afreizen naar Kaikoura op het zuidelijke eiland. Naast orka’s leven hier ook andere zeedieren in het wild.

Orka’s spotten op Kaikoura

Wanneer je orka’s wilt gaan spotten op Kaikoura, kun je dit het beste doen door deel te nemen aan een excursie. De gids weet precies waar je de grootste kans hebt om de orka’s in het echt te zien. Naast orka’s is er een grote kans dat je ook andere walvissoorten, zeehonden en diverse zeevogels zal zien. Neem dus zeker je camera mee tijdens deze excursie zodat je de ontmoeting met deze bijzondere dieren vast kunt leggen.

De beste periode om orka’s te spotten in Nieuw-Zeeland

In tegenstelling tot andere zeedieren zijn orka’s niet het hele jaar door te zien. Wanneer een ontmoeting met de orka’s in Nieuw-Zeeland een belangrijk onderdeel van je vakantie vormt, kun je deze het beste afstemmen op hun aanwezigheid. De orka’s laten zich alleen zien in de maanden december tot en met maart. De kans dat je dan ook bultruggen zal zien is echter klein, deze zijn voornamelijk in juni en juli te spotten in Nieuw-Zeeland.