Boordevol Reis en vakantie inspiratie

Bezoek de Machu Picchu in Peru

Bezoek de Machu Picchu in Peru

Diep in de binnenlanden van Peru vind je de oude stad Machu Picchu die in de 15e eeuw door een groot Inca-heerser werd gebouwd. De stad is na de ontdekking van Peru nooit gevonden door de Spanjaarden waardoor het grotendeels intact is gebleven. Tegenwoordig is Machu Picchu een populaire bestemming voor toeristen en behoort het tot een van de moderne wereldwonderen. De tocht van Cusco naar Machu Picchu over de Inca-trail is een unieke ervaring die vaak zelfs magisch wordt genoemd.

Cusco

Een reis naar Machu Picchu start meestal vanuit Cusco. Cusco is een stadje dat op ruim 3000 kilometer hoogte ligt. In deze stad vind je historische schatten uit de tijd van de Inca’s. Bovendien zijn er veel kleine gelegenheden waar je wat kunt eten of drinken. Dit is een ideale plek om medereizigers te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Vanwege de ligging kun je last krijgen van hoogteziekte. In dat geval is het niet verstandig om de reis naar Machu Picchu voort te zetten.

De Inca-trail

Macho Picchu is het beste te bereiken door de Inca-trail te bewandelen. Voor het volgen van deze route dien je echter wel te beschikken over een goede conditie. Dit wandelpad is namelijk ruim 45 kilometer lang en leidt naar de bergtoppen van de Andes waarop Machu Picchu gevestigd is. Je mag het pad niet alleen bewandelen. Slechts een select groepje mensen mag onder leiding van een gids het Incapad volgen. Voor deze tocht moet je zeker vier dagen uittrekken.

Wat heeft Machu Picchu te bieden?

Machu Picchu bestaat voornamelijk uit ruïnes van belangrijke gebouwen. Je vind er de Tempel van de Zon, de Piramide van Intiwautana, de Liturgische Fonteinen, de Hoofdtempel, de Koninklijke Tombe en het Paleis van de Prinses. In de omgeving van Machu Picchu zijn ook andere ruïnes van de Inca’s te vinden. Als je wilt ontspannen kun je in het nabijgelegen dorpje Aguas Calientes genieten van warmwaterbronnen.