Boordevol Reis en vakantie inspiratie

Ontmoet de grizzly beer in Alaska

Ontmoet de grizzly beer in Alaska

Wie wilde beren in hun natuurlijke omgeving wil spotten, kan in Alaska zijn hart ophalen. In Alaska komen verschillende beersoorten voor, waarvan de grizzly beer de meest voorkomende is. De grizzly beer is niet alleen in de nationale parken te zien, maar begeeft zich ook vaak in bewoonde gebieden. Grote kans dus op een ontmoeting met een grizzly beer als je afreist naar het prachtige Alaska.

Grizzly beren in Alaska

De meest voorkomende beersoort in Alaska is de grizzly beer. Deze beer wordt ook wel de bruine beer genoemd en kan maximaal een gewicht van 360 kilo bereiken. De grootste berensoort vind je aan de kust van Alaska: de kodiakbeer. Kodiakberen kunnen wel 600 kilo zwaar worden. In de meest noordelijke gebieden van Alaska vind je nog een derde soort: de ijsbeer. Als je beren gaat spotten in Alaska is de kans groot dat je een grizzly beer spot.

Grizzly beren spotten met een gids

De beste manier om grizzly beren te spotten, is een tocht onder leiding van een gids. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld afreizen naar het eiland Hello Bay. Op deze en op vele andere plekken in Alaska, kun je deelnemen aan georganiseerde excursies. Kenmerkend voor deze manier van grizzly beren spotten is het grote respect waarmee men omgaat met het wilde dier. Men komt niet dichterbij dan nodig is om het dier zo vrij mogelijk in zijn omgeving te kunnen laten leven. Zo krijg jij de mogelijkheid om een echte grizzly beer te ontmoeten, zonder dat het dier daar last van heeft.

Ontmoet de grizzly beer alleen goed voorbereid

Excursies waarbij je grizzly beren kunt spotten, vinden op verschillende manieren plaats. Zo zijn er tochten per voet, maar je kunt ook kiezen voor een excursie per jeep of boot. Het is belangrijk om altijd bij de groep te blijven en de instructies van de gids te volgen. Op die manier voorkom je dat een ontmoeting met een grizzly beer net iets té persoonlijk wordt.