Boordevol Reis en vakantie inspiratie

Carnaval in Rio: dit feest wil je niet missen

Carnaval in Rio: dit feest wil je niet missen

Carnaval in Nederland is jaarlijks al een groot feest, maar in Rio de Janeiro wordt pas echt flink uitgepakt. Carnaval in Rio is dan ook een evenement wat je als echte feestliefhebber niet mag missen. Het feest vindt meestal plaats in februari of maart en is een echte publiekstrekker.

Mensen van over de hele wereld willen dit spektakel van dichtbij zien. Er zijn kleurrijke feesten in bijna elke wijk en op iedere hoek van elke straat die tot diep in de nacht duren. Traditioneel wordt carnaval in Rio gezien als het officiële begin van de lente.
 

Optocht in Sambódrome

De meeste aandacht gaat uit naar de optocht in de Sambódrome, een speciaal aangelegde paradeplaats in Rio de Janeiro waarbij honderden praalwagens voorbij komen die prachtig versierd zijn. Ook de mensen op de wagens doen hun best om goed voor de dag te komen. Deze dansers oefenen het hele jaar op hun sambadans en laten tijdens deze parade zien wie het beste is.

De parade is een soort competitie waarmee ook prijzen gewonnen kunnen worden. Al een jaar van te voren wordt er door de dansers geoefend! Naast deze optocht zijn er tal van losse feesten door heel de stad. Mensen maken hun eigen kleurrijke kostuums en feesten dag en nacht door.
 

Naar carnaval Rio? Boek op tijd!


Carnaval in Rio duurt vijf dagen lang, en dat betekent vijf dagen lang feest, optochten, muziek en dans. Als je dit niet wilt missen moet je vroeg van te voren je vlucht boeken om hoge prijzen te voorkomen.

Vanwege de populariteit van het evenement zijn de kosten voor overnachtingen ook vaak hoger dan normaal. Je kunt een hotel in de stad boeken of iets daarbuiten om niet midden in het feestgedruis te zitten. Je kunt ook een appartement huren via AirBnb.