Boordevol Reis en vakantie inspiratie

Bezoek de ZOO van Antwerpen

Bezoek de ZOO van Antwerpen

In het centrum van de Belgische hoofdstad is een dierentuin gevestigd met een rijke historie: ZOO Antwerpen. Deze stadsdierentuin is een van de oudste dierentuinen in Europa en trekt jaarlijks gemiddeld een miljoen bezoekers. Bezoek de ZOO van Antwerpen, deze dierentuin is namelijk ook vanuit Nederland prima te bereiken en staat garant voor een plezant dagje uit!

Over ZOO Antwerpen

De stadsdierentuin in Antwerpen is recent gemoderniseerd waarbij de klassieke elementen behouden zijn gebleven, maar de verblijven van de dieren zijn verbeterd. Ook hebben zij het aantal horecagelegenheden uitgebreid zodat het aan de huidige eisen voldoet. In ZOO Antwerpen is een mooie wandelroute uitgezet waardoor de bezoeker alle dieren die de dierentuin rijk is, kan bewonderen. De dierentuin maakt een goed onderhouden indruk en een bezoek aan deze dierentuin is de prijs van de entree zeker waard.

Dierentuinen blijven populair

Dierentuinen geven ons de kans om dieren te zien die anders alleen in het wild voorkomen. Deze dieren zijn vaak geboren in gevangenschap waardoor zij in werkelijkheid niet meer in het wild zouden kunnen overleven. Dierentuinen bieden een goede mogelijkheid om deze dieren te onderzoeken en onze kennis van de natuur te vergroten. Zo kent de toeristische trekpleister ZOO Antwerpen niet alleen een hoge amusementswaarde, maar draagt zij ook zeker bij aan het vergroten van de kennis over dieren en de natuur bij het grote publiek.

Bereikbaarheid ZOO Antwerpen

ZOO Antwerpen is vanuit Nederland goed bereikbaar. Met het openbaar vervoer kies je bij voorkeur voor de trein. Vanuit Roosendaal bereik je eenvoudig het treinstation van Antwerpen. ZOO Antwerpen ligt op loopafstand van dit station. Antwerpen is ook met de auto bereikbaar, al wordt dit wel afgeraden omdat het centrum vaak afgesloten is vanwege wegwerkzaamheden. ZOO Antwerpen is 365 dagen per jaar geopend, in het hoogseizoen van 10:00 tot 18:00 uur. Bij de kassa is het actuele dagprogramma van ZOO Antwerpen verkrijgbaar.