Boordevol Reis en vakantie inspiratie

Helemaal tot rust komen? Drink caipirinha in Brazilië

Helemaal tot rust komen? Drink caipirinha in Brazilië

Brazilië, het land van voetbal, dans, muziek én caipirinha! Drink caipirinha in Brazilië en ervaar de vakantie van je leven. Of je deze cocktail van Braziliaanse rum, limoen, ijs en suiker nu in je strandstoel aan de Copacabana drinkt, aan het zwembad of een verse caipirinha van de locals: het vakantiegevoel wordt optimaal!

Brazilië heeft veel te bieden en tijdens een bezoek aan dit land zul je dan ook niet stilzitten. Natuurlijk kun je naar het bruisende Rio de Janeiro, de stad met veel toeristische trekpleisters, zoals het Christusbeeld maar ook hoge bergen die je kunt beklimmen.

Badplaatsen en kleurrijke steden

Maar behalve Rio de Janeiro heeft Brazilië nog veel meer prachtige plekken waar je naar hartelust caipirinha kunt drinken. Fortaleza is een toeristische kustplaats in het noordoosten van het land waar je zeker aan je zonuren zult komen. Naast zonnebaden kun je hier ook lekker winkelen en zijn er honderden restaurants en bars waar je heerlijk Braziliaans kunt eten. Ook de avonden zijn hier een feestje, overal hoor je salsamuziek en wordt er gedanst.

Voor cultuurliefhebbers is de stad Salvador ook een aanrader. Deze stad die aan de Atlantische oceaan ligt is kleurrijk en een mix van de Afrikaanse en Portugese cultuur. De wijk Pelourinho staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is zeker de moeite waard.

Caipirinha in Sao Paulo


In São Paulo, het zakelijke hart van Brazilië en Latijns-Amerika wemelt van de musea en historische gebouwen. Maar ook het nachtleven is zeker het ontdekken waard! Drink caipirinha in leuke restaurants tussen de torenhoge wolkenkrabbers of in Parque Iberapuera, een park in de groene zone van de stad.

Wanneer je een rondreis door Brazilië maakt zijn er diverse plekken en bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken, zoals het tropisch regenwoud of surfparadijs Cumbuco.