Boordevol Reis en vakantie inspiratie

Op vakantie? Boek een romantisch en actief reisje langs de rijn

Op vakantie? Boek een romantisch en actief reisje langs de rijn

Fietstochten langs pittoreske stadjes, wijnproeven met schitterend uitzicht, wandelroutes en gave activiteiten: een reis langs de Rijn betekent een onvergetelijke zomer met voor ieder wat wils. De Rijn leent zich voor zowel een romantische vakantie of een actieve zomer vol evenementen en activiteiten zoals een kabelbaan en fietsroutes waar je Middeleeuwse burchten en schitterende natuur tegenkomt.

De Rijn loopt grotendeels door Duitsland, maar ook in Nederland. Er zijn veel vakantiehuizen te vinden langs de Rijn. Het meest populaire gedeelte vind je in Duitsland, waar je naast de Rijn ook een bekend wijngebied vindt, Rheinhessen, waar je een wijnvakantie naartoe kunt boeken.
 

Fietsen langs de rijn

De Rijn fietsroute is een langeafstandsroute en één van de meest populaire in Duitsland. Naast het feit dat deze route langs de rijn schitterende uitzichten biedt, is het ook een hele flexibele route.

Zo kun je op ieder punt beginnen met de route of juist de route afbreken, want dankzij de goede spoorwegverbindingen kun je vrijwel bij elk stadje van de fiets stappen en per boot verder gaan of met een ander vervoersmiddel. Tijdens de route kun je door leuke stadjes lopen of een heerlijke wijnexcursie maken door het populaire wijngebied langs de Rijn.
 

Langs middeleeuwse en romeinse geschiedenis

Wanneer je een vakantie boekt langs de Rijn, moet je er zeker voor zorgen dat je in de buurt zit van de Dom van Speyer, het Bovenste Midden-Rijndal of Limes in Rheinbrohl. Deze gebieden staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst en zijn zeker de moeite waard om te bezoeken.

Zo is de Dom van Speyer de grootste kathedraal ter wereld die in romaanse stijl gebouwd is en zijn het Bovenste Midden-Rijndal en Limes in Rheinbrohl twee gebieden met gebouwen die hoogtepunten vormen in de middeleeuwse en romeinse geschiedenis.