Boordevol Reis en vakantie inspiratie

Ontdek Petra in Jordanië

Ontdek Petra in Jordanië

In de woestijn van het huidige Jordanië vind je de historische stad Petra. Het meest bijzondere aan Petra is dat deze stad volledig uit roze gekleurde zandsteen is gehakt. Dit geeft Petra een mysterieuze uitstraling. Een bezoek aan Petra in Jordanië is een toegevoegde waarde bij een reis naar het Midden-Oosten.

Over Petra

Petra werd in een ver verleden gesticht door de Nabateeërs dietot het jaar 100 na Christus een koninkrijk vormden in het huidige Jordanië. Zij noemden de stad Raqmu. Petra is lange tijd een handelsknooppunt geweest en kent een rijke historie. Nadat de scheepvaart een grotere rol ging spelen in de handel, is Petra langzaam maar zeker verlaten. De stad werd pas herontdekt in de 19e eeuw en de ruïnes vormen inmiddels een toeristische trekpleister. Petra staat op de Werelderfgoedlijst en behoort tot de moderne wereldwonderen.

Monumenten in Petra

Petra kent een groot aantal monumenten. Het bekendste monument is de Khazneh wat schatkamer betekent. Het betreft een graftempel die in opdracht van koning Aretas de derde is gebouwd. Een ander bekend monument is Ad Deir (het klooster), deze is gevestigd op een berg. Overige monumenten die je zeker moet bezichtigen zijn de grote tempel van Petra, de Romeinse weg, Al-Mahlama (het urnenveld), het Korinthisch grafmonument, het paleisgraf, de kerk van Petra en de hoge offerplaats.

Rondreis Jordanië

Een excursie naar de historische stad Petra is vaak een onderdeel van een culturele rondreis door Jordanië. Het is zeker aan te raden gebruik te maken van een rondleiding onder leiding van een deskundige gids die je alles kan vertellen over de bijzondere historie van deze stad. Een bezoek aan Petra kan ook gecombineerd worden met een jeepsafari en/of een overnachting in de woestijn. Naast Petra kent Jordanië talloze waardevolle cultuurschatten die een bezoek aan dit land zeer aantrekkelijk maken.