Boordevol Reis en vakantie inspiratie

Vanuit Peking naar de Chinese Muur

Vanuit Peking naar de Chinese Muur

Heb jij altijd al eens de Chinese Muur willen beklimmen? Dan is Peking de plaats waar je moet zijn. Vanuit Peking kun je namelijk op verschillende manieren naar de ruim 6000 kilometer lange muur afreizen. Er zijn vier populaire startpunten vanaf Peking bereikbaar. Vanuit Peking naar de Chinese Muur: een niet te missen bezienswaardigheid op jouw bucketlist!

Over de Chinese Muur

De Chinese Muur wordt in China de Lange Muur genoemd en dat is niet voor niets. Met een lengte van ruim 6400 kilometer vormde deze muur een verdedigingsmuur van het Keizerrijk tegen de vijanden uit het noorden. De oudste delen van de Chinese Muur stammen nog uit het jaar 200 voor Christus en zijn gemaakt van leem en aarde. Later is men ook steen gaan gebruiken voor het realiseren van een sterke muur. In de muur bevinden zich ook wachttorens van waaruit de vijandelijke legers in de gaten werden gehouden.

Vanuit Peking naar Badaling en Juyongguan

De meeste mensen die de Chinese Muur willen beklimmen, reizen af naar Badaling. Dit gedeelte van de muur is volledig berekend op bezoekende toeristen. Je kunt hier niet alleen de Chinese Muur beklimmen, maar ook een bezoek brengen aan diverse (souvenir)winkeltjes, een bioscoop, een museum en een kabelbaan. Je reist eenvoudig met het openbaar vervoer vanuit Peking naar de Chinese Muur. Je neemt hiervoor buslijn 919, deze rijdt rechtstreeks naar het 70 kilometer verderop gelegen Badaling. Wil je liever een rustiger gedeelte van de Chinese Muur beklimmen? Stap dan eerder uit buslijn 919 bij Jujongguan.

Vanuit Peking naar Mutianyu

Wil je genieten van een mooier uitzicht en heb je liever geen hordes toeristen om je heen? Dan moet je zeker vanuit Peking naar Mutianyu afreizen. Het nadeel van deze bestemming is echter dat het niet eenvoudig met het openbaar vervoer te bereiken is. Je moet een groot gedeelte van de reis met een minibus afleggen waardoor je langer onderweg bent. Een ander nadeel is dat de route niet langs de Ming-tombes leidt. Wanneer je vanuit Peking naar de Chinese Muur gaat, heeft de route naar Badaling wellicht de voorkeur, omdat je de Ming-tombes dan op dezelfde dag kunt bezoeken.